Magneettiporakone on kustannustehokas ja ketterä laite teräksen poraamiseen

Magneettipora on tehokas ja verrattain halpa työkalu isojen reikien poraamiseen teräskappaleisiin. Tavallisesta porakoneesta magneettipora eroaa siinä, että se voidaan kiinnittää paikoilleen porattavaan kohteeseen kesto- tai sähkömagneetin avulla. Koneiden hinta vaihtelee noin viidestäsadasta eurosta useisiin tuhansiin.

Mikä magneettipora?

Magneettiporan etuna esimerkiksi pylväsporakoneeseen on se, että se voidaan kiinnittää porattavaan kohteeseen magneetin avulla. Tämä tietysti mahdollistaa liikkuvuuden ja sellaisten kohteiden poraamisen, jotka pylväsporakoneella olisivat mahdottomuuksia. Viime vuosina liikuteltavuus on vain parantunut akkuteknologian kehityksen siivittämänä sitä mukaan, kun markkinoille on ilmestynyt enemmän akkukäyttöisiä magneettiporakoneita. Aiemmin paljon sähköä käyttävät magneettiporakoneet olivat pääasiassa suoraan verkkovirtaan kytkettäviä laitteita.

Magneettiporan valinta

Verkkovirtaan kytkettävät magneettiporakoneet ovat edelleen hinnaltaan huomattavasti akkukäyttöisiä verrokeitaan huokeampia. Siinä missä johdollisten laitteiden hinnat lähtevät liikkeelle noin viidestäsadasta eurosta, joutuu akkukäyttöiseen sijoittamaan vähintään pari tuhatta euroa. Akun kesto riippuu tietenkin poran valmistajasta, mutta poralla kuin poralla tulisi pystyä tekemään töitä täyden työpäivän verran ilman lisälatauksia.

Valinta verkkovirta- ja akkukäyttöisen laitteen välillä onkin tärkeimpiä päätöksiä omaan käyttöön soveltuvaa magneettiporakonetta valitessa. Toinen tärkeä tekijä on, hyödynnetäänkö laitteessa kesto- vai sähkömagneettia. Kalliimman hintaluokan porakoneet on tyypillisesti varustettu kestomagneetilla ja halvemmat sähkömagneetilla. Toisin kuin kestomagneetti, sähkömagneetti tietenkin kuluttaa myös sähkövirtaa ja voi kuumeta käytettäessä. Tästä syystä sähkömagneetilla varustettuja laitteita ei suositellakaan käytettävän pitkiä aikoja kerrallaan.

Muita sekä porakoneen hintaa että ostospäätöstä määrittäviä tekijöitä ovat porakoneen moottorin teho ja maksimi kierrosnopeus, maksimi poraussyvyys, magneetin kiinnitysvoima sekä laitteen koko ja paino. Kuluttajille suunnattujen magneettiporien valikoima on kasvanut merkittävästi viime vuosina, mikä tarkoittaa sitä, että jokaisella on nykyään hyvä mahdollisuus löytää omiin tarpeisiin ja budjettiin soveltuva laite.

Huomioitavaa

Magneettiporaa käytettäessä on hyvä muistaa, että se todellakin luo ympärilleen vahvan sähkömagneettisen kentän, joka voi aiheuttaa häiriöitä herkille sähkölaitteille, kuten esimerkiksi sydämentahdistimille tai pyyhkiä tietoja sähköisiltä muistilaitteilta kuten muistitikuilta, tietokoneilta, matkapuhelimilta tai jopa pankkikorteilta. Kannattaakin varmistaa, ettei kyseisiä laitteita säilytetä porakoneen toimintaympäristössä.

Lopputulos

Magneettiporakoneet tarjoavat kustannustehokkaan ja liikuteltavan vaihtoehdon silloin, kun isoja reikiä pitäisi pystyä poraamaan teräskappaleisiin ammattimaisella tarkkuudella. Kun muutamat magneettien käyttöön liittyvät erityisseikat ottaa huomioon, mahdollistaa magneettiporakone vaikeampienkin kappaleiden turvallisen ja laadukkaan poraamisen.tag:
321 sanat

minusta

Ostoksilla käymisen maailmaan sukeltava blogi Mikä on lempi shoppailupaikkasi? Toiset käyvät mielellään ostoksilla pikkuliikkeissä kaupungin keskustassa toiset taas pitävät enemmän ostoskeskuksista, joissa kaikki liikkeet löytyvät helposti saman katon alta. On myös niitä, joille shoppailu tarkoittaa nettikauppojen valikoiman tutkimista oman sohvan lämmössä, tee kupponen kädessä. Shoppalussa voi yhdistyä monta asiaa ja se voi toimia myös yhdessäolon muotona ystävien tai kumppanin kanssa. Kauppoja kierrellessä tulee myös siinä sivussa harrastettua liikuntaa ja kävely on tutkitusti aina hyväksi terveydelle. Tervetuloa shoppailuun ja ostoksilla käymiseen syventyvän blogin pariin. Toivottavasti löydät täältä inspiraatiota ja uusia vinkkejä ja otamme myös mielellämme vastaan toiveita aiheista, joista haluaisit lukea lisää. Voit myös jakaa täällä vinkkisi omista ostosparatiiseistasi!

Haku

Kategoriat

arkisto

Viimeisimmät julkaisut

Fleecet sopivat niin metsään kuin kaupunkiinkin
25 October 2021
Fleece on polyesteristä valmistettu tekokuitu. Fleece-kangas kehiteltiin alun perin 1960-luvulla, mutta materiaalin käyttö ei yleistynyt ennen kuin 19

Magneettiporakone on kustannustehokas ja ketterä laite teräksen poraamiseen
23 September 2021
Magneettipora on tehokas ja verrattain halpa työkalu isojen reikien poraamiseen teräskappaleisiin. Tavallisesta porakoneesta magneettipora eroaa siinä

tag