Fleecet sopivat niin metsään kuin kaupunkiinkin

Fleece on polyesteristä valmistettu tekokuitu.

Fleece-kangas kehiteltiin alun perin 1960-luvulla, mutta materiaalin käyttö ei yleistynyt ennen kuin 1980-luvulla, jolloin amerikkalaisyritys Malden Mills (nykyään Polartec) alkoi valmistaa parempilaatuisia ja kestäviä fleece-asusteita yhdessä Patagonia-vaatemerkin kanssa.

Fleece on yleensä polyesteristä valmistettu tekokuitu, joka kehiteltiin tarjoamaan synteettinen vaihtoehto villalle. Fleece vastaakin ominaisuuksiltaan pitkälti villaa. Se on mukavan pehmeä, hyvin lämpöä eristävä kangas, josta on tullut suosittu materiaali erityisesti ulkoilu- ja vapaa-ajan asusteissa. Fleece on kuitenkin villaan verrattuna kevyt kangas, jonka voi helposti pakata pieneenkin tilaan. Fleece on myös siitä kätevä materiaali, että se hylkii vettä ja säilyttää kykynsä eristää lämpöä jopa kastuessaan. Nämä ominaisuudet ovat vain lisänneet fleecen suosiota retkeilykäytössä. Retkeilijän kannattaa kuitenkin muistaa, että tekokuiduista valmistetut fleecet ovat melko tulenarkoja. Ne eivät syty tuleen, mutta voivat ruveta sulamaan esimerkiksi nuotion lämmössä.

Vaikka fleece valmistetaankin tyypillisesti polyesteristä, öljystä johdetuista muovikuiduista, voidaan fleeceä periaatteessa valmistaa mistä tahansa kuidusta, mukaan lukien luonnollisista kuiduista. Perinteisen polyesterin lisäksi flleeceä valmistetaankin jo nyt muun muassa hamppu- ja puuvillakuiduista.

Fleecen valmistukseen voidaan myös hyödyntää muovijätteestä kierrätettyjä kuituja. Jo 1990-luvulla Polartec ja Patagonia tuottivat kierrätetyistä muovipulloista valmistettuja fleece-asusteita. Edelleen fleece-asusteissa suosittu "pullonvihreä" väri on peräisin tältä ajalta, fleecen valmistukseen käytetyistä pulloista. Tietysti haluttaessa kierrätetyt muovikuidut voidaan myös valkaista ja värjätä, niin että asusteesta saadaan juuri halutun värinen.

Fleecet sopivat niin metsään kuin kaupunkiinkin

Fleeceä käytetään muun muassa paidoissa, neuleissa, takeissa, housuissa, huovissa ja kaulahuiveissa. Fleecestä voidaan joko valmistaa kokonaisia asusteita, tai se voidaan yhdistää muihin kankaisiin niin, että se toimii esimerkiksi takin lämmittävänä vuorena.

Fleecet sopivat paitsi retkeilyyn myös kaupunkityyliin. Fleece ei välttämättä ole klassisen tyylikäs, saumaton osa jokapäiväistä pukeutumista, mutta se toimii hyvin juuri erilaisuutensa vuoksi. Rosoisen oloinen fleece säväyttää ja osuu helposti silmään. Se voikin olla tarvittava erätunnelmaa tai 90-luvun meininkiä muuten yhtenäiseen pukeutumiseen tuova piristysruiske.

Fleecestä puhuttaessa, tyylin vuoksi ei myöskään tarvitse kärsiä. Pehmoinen ja lämmin fleece tekee baarijonossa seisomisesta huomattavasti miellyttävämpää siinä missä kalastusreissusta ulkomerellä. Mondo Workwear Oy tarjoaa laadukkaat ja kestävät fleecet moneen erilaiseen käyttötarkoitukseen.tag:
318 sanat

minusta

Ostoksilla käymisen maailmaan sukeltava blogi Mikä on lempi shoppailupaikkasi? Toiset käyvät mielellään ostoksilla pikkuliikkeissä kaupungin keskustassa toiset taas pitävät enemmän ostoskeskuksista, joissa kaikki liikkeet löytyvät helposti saman katon alta. On myös niitä, joille shoppailu tarkoittaa nettikauppojen valikoiman tutkimista oman sohvan lämmössä, tee kupponen kädessä. Shoppalussa voi yhdistyä monta asiaa ja se voi toimia myös yhdessäolon muotona ystävien tai kumppanin kanssa. Kauppoja kierrellessä tulee myös siinä sivussa harrastettua liikuntaa ja kävely on tutkitusti aina hyväksi terveydelle. Tervetuloa shoppailuun ja ostoksilla käymiseen syventyvän blogin pariin. Toivottavasti löydät täältä inspiraatiota ja uusia vinkkejä ja otamme myös mielellämme vastaan toiveita aiheista, joista haluaisit lukea lisää. Voit myös jakaa täällä vinkkisi omista ostosparatiiseistasi!

Haku

Kategoriat

arkisto

Viimeisimmät julkaisut

Fleecet sopivat niin metsään kuin kaupunkiinkin
25 October 2021
Fleece on polyesteristä valmistettu tekokuitu. Fleece-kangas kehiteltiin alun perin 1960-luvulla, mutta materiaalin käyttö ei yleistynyt ennen kuin 19

Magneettiporakone on kustannustehokas ja ketterä laite teräksen poraamiseen
23 September 2021
Magneettipora on tehokas ja verrattain halpa työkalu isojen reikien poraamiseen teräskappaleisiin. Tavallisesta porakoneesta magneettipora eroaa siinä

tag